Dirljiva priča! Odveo siročiće da jedu! Kada mu je stigao račun ostao je bez teksta! – Balkanske Zvijezde

Dirljiva priča! Odveo siročiće da jedu! Kada mu je stigao račun ostao je bez teksta!

Ova dirljiva priča dolazi nam iz Indije, iz hotela Sabrina u Malappuramu. Akhilesh Kumar sjedio je kraj prozora spomenutog hotela i ručao, a dok je jeo svoj skupi obrok, ugledao je mršavog i izgladnjelog dječaka kako stoji na ulici.

Akhilesh je rukom pozvao dječaka da dođe u restoran. Nakon nekoliko minuta oklijevanja, dječak je ušao u restoran sa sestrom koja ga je držala za ruku.

Tada ih je pitat šta žele da jedu, a oni su stidnim pokretom pokazali prema njegovom tanjiru i rekli da žele jesti ono što i on jede. Kad su završili s jelom, Kumar je pozvao konobara da mu donese račun za plaćanje.

No, kad je konobar donio račun, Kumar je ostao bez riječi kad je vidio šta piše na računu. Tu je stojala jedna velika nula, a ispod je pisalo: “Ne postoji blagajna koja bi mogla platiti ovu vrstu čovječanstva. Želimo vam sve najbolje … ” Ovaj humani čin bi svakm čovjeku trebao biti primjer kako treba postupati sa slabijim i nemoćnim.

Nisu svi ljudi na svijetu te sreće da imaju sve što požele, pa se stoga treba obratiti pažnje na one koji nemaju ništa kako bismo im barem malo pomogli da preguraju makar jedan dan.

Nadamo se da smo vam ovom pričom podstakli želju da danas pomognete nekom kome je vaša pomoć prijeko potrebna. Stoga se dobro osvrnite oko sebe, jer možda baš neko iz vašeg komšiluka treba pomoć. (magazindan.info/Foto:print screen magazindan.info)