PANIKA! Nakon korone pojavio se još jedan novi virus! Evo koji su simptomi! – Balkanske Zvijezde

PANIKA! Nakon korone pojavio se još jedan novi virus! Evo koji su simptomi!

“Ovo otkriće predstavlja novu vrstu amebijskog virusa sa do sada nepoznatim porijeklom i evolucijskim razvojem”, rekli su iz istraživačkog tima u najnovijem izvještaju na temu enigmatičnog otkrića. Virusi su jedan od najmanjih životnih oblika na čitavom svijetu. Međutim još uvijek nije poznato da li se uopće mogu nazvati životnim oblicima jer oni ne mogu da prežive uslove vanjskog svijeta bez da se ne nalaze u tijelu nekog domaćina.

Jaravirus, koji je nazvan u čast vodene kraljice u brazilskoj mitologiji, potekao je iz umjetnog jezera čije je ime Pampulha, a koje se nazali u gradu Belo Horizotne, na samom jugoistoku Brazila. “Primjećeno je da veliki broj ovih amebijskih virusa dijele mnoga obilježja, što se na kraju svelo na to da ih autori klasificiraju kao uobičajne evolucijske skupine” rekli su autori ovog istraživanja. Kako se smatra iz istraživačkog tima koji ih je otkrio, nalazi ukazuju na to da jako sliče ostalim virusima, ali njihova struktura zapravo nije ista.

“Suprotno onome što se opaća s drugim izoliranim amebijskim virusima, jaravirus ne karakteriziraju divovske čestice i složeni genom, ali kao i ostali virusi nosi veoma bitan broj prethodno nepisanih gena.” Što se tiče siptoma, naučnici još uvijek nemaju kristalno jasnu sliku, niti se usude reči bilo šta sa 100% sigurnosti. Međutim ono što je sigurno jeste da ovaj virus dijeli iste simptome sa korona virusom, s iznimkom da se mnogo brže razvijaju, jer ima potencijal da bude još letalniji od korona virusa. (magazindan.info/foto:print screen magazindan.info)