Prije nekoliko dana sam pronašla pun novčanik! Kada ga je otvorila nije mogla da izbroji količinu novca! – Balkanske Zvijezde

Prije nekoliko dana sam pronašla pun novčanik! Kada ga je otvorila nije mogla da izbroji količinu novca!

Prije nekoliko dana sam pronašla pun novčanik. Dok sam se parkirala vidjela sam kako je jednom čovjeku ispao iz džepa u trenutku dok je sjedao u auto. On je zatim otišao a novčanik je ostao na podu.

Brže bolje sam izašla i pokupila novčanik dok ga neko drugi nije uzeo. Kako sam se približila, vidjela sam da debeo i odmah sam pretpostavila da je pun novca. Ispostavilo se da sam u pravu.

Kada sam ga podigla i otvorila, unutra sam našla oko 2.000 eura, lična dokumenta i još neke papiriće. U tom trenutku sam odlučila da pronađem vlasnika. U početku sam zakovala jer nisam znala odakle da krenem, ali sam sa ubrzo dosjetila društvenih mreža.

Nekako ga nađem preko Facebook-a, pošaljem mu poruku, a on se za pola sata vrati na parking. Sav oduševljen, ostao je bez riječi da još uvijek postoje dobri ljudi koji će zapravo vratiti izgubljenu stvar. Čim sam mu predala novčanik, otvorio ga je i pogledao u novac. Nisam mogla da vjerujem da broji novac.

Da sam htjela ukrast, ne bi ga ni zvala da se vrati. Međutim u tom trenutku od vadi sve novčanice iz novčanika i stavlja u moju ruku, kao znak zahvalnosti. Kaže kako su mu kartice i dokumenti važniji od keša koji je imao. Znači dao mi je skoro 2.000 eura. Ipak se isplati biti dobar u životu, a ja sam sama živi svjedok toga.

Taj dan sam se baš osjećala nešto posebno, ne zbog novca koji sam dobila, nego zbog dobrog djela koje sam uradila. (magazindan.info/Foto:print screen magazindan.info)