“Smrt dolazi iz crijeva”, a evo kako da ih očistite! – Balkanske Zvijezde

“Smrt dolazi iz crijeva”, a evo kako da ih očistite!

Njeno ime je Marva Vagaršakova Oganjan i ona iza sebe ima 45 godina rada u raznoraznim labaratorijama, a inače je poznata ruska biohemičarka te je pored toga još i doktor prirodne medicine. Polazna tačka njenih teorija, zasniva se na proučavanju modernih bolesti i njihovih uzroka, kao što su hipertenzija, alergije, dijabetes i druge bolesti, a koje današnja medicina naziva bolestima modernog života. Marva savjetuje neka pravila koja bi trebali slijediti ukoliko ćelimo imati zdravo tijelo i bistar um. Na prvom mjestu se nalazi izbor hrane.

Svakako da niko od nas ne želi da bude bolestan, a prema riječima Marve, ukoliko prilagodimo svoju ishranu, možemo promijeniti i svoj život, te dodaje da se uz adekvatnu ishranu ne samo da se mijenja vaše fizičko stanje, nego se s vremenom mijenja vaša psiha. Moderna medicina ne bi trebala liječiti samu bolest, nego bi trebala napasti njene simptome. Međutim prema njoj oni se ne mogu u potpunosti iskorjeniti, već se njihovo dejstvo može samo usporiti ili umiriti na neko vrijeme. Oni se kasnije manifestuju na malo drugačiji način ili u nekoj novoj formi, a tada bolest najčešće ima tendenciju da postane hranična. Nekada se na pretvoriti u negu drugu bolest, često goru od prvobitne.

“Na primjer ako ste kao dijete često patili od upale pluće, nemojte se čuditi ako vam se u 35.godini formira rak dojke. Takvi prelazi iz jedne bolesti u drugu su sasvim prirodni. Ono što morate zapamtiti jeste da sve ono što vas je mučilo u djetinjstvu, vratit će se u odraslom dobu u nekom drugom obliku.”, objasnila je Marva. (magazindan.info/foto:print screen magazindan.info)