Briznula u plač! Nepoznatom muškarcu platila doručak a onda se dogodilo ovo!

Danas vam donosimo priču o jednoj osobi čije je ime Angela Brooks, a koja je vodila svoju svakodnevnu rutinu da dolazi na ručak u jedan “Drive in” restoran u Tenesiju. Ona je svakog jutra prije nego dođe na posao, posjećivala taj restoran i tu sebi kupovala doručak.

Svoju narudžbu bi rekla na mikrofon i onda bi ga lagano prilikom izlaska, u kolima pokupila i odvezla se na posao. Ali toga jutra je bilo nešto posebno raspoložena, tako da se odlučila da napravi nešto, što je i prije imala običaj da uradi. Kada je došla na red dda pokupi svoj obrok, i u trenutku dok je plaćala, dala je novac i za gospodina koji se nalazio iza nje u kolima, čak iako nije znala o kome se tačno radi.

Sigurni smo da se čovjek koji se nalazio iza nje nije nadao da će taj dan da dobije besplatni doručak, i to od nepoznate ženske osobe. Ono što Angela nije znal jeste da je iza nje bio policajav Cody. On je ovom gestom bio mnogo iznenađen i zatečen jer se ovakve situacije zaista rijetke.

Stoga se policajac želio lično zahvaliti, pa se tako počeo raspirivati o Anegli. Tada je saznao da je Angela udata za Jeffa koji je u jako teškom zdravstvenom stanju i koji se bori protiv maligne bolesti gušterače, te da u braku sa njim ima i kćerku koja pati od cerebralne paralize. Tek tada je Cody ostao u šoku, i još više se iznenadio zbog čega mu je ona platila obrok kada je više nego očito da je taj novac mnogo preči njoj nego njemu.

Uvidio je da se radi o jednoj dobroj ženi, tako da je sa svojim kolegama podijelio iskustvo koje mu se desilo toga dana, a onda je zatim pokrenuo akciju prikupljanja novčanih sredstava za tu porodicu.

Za samo nekoliko sati su policajci između sebe skupili nešto više od 500 dolara. Zatim je u obližnjoj crkvi na nekoliko dana uspio skupiti 5.000 dolara.

Kada se pojavio na pragu kuće i rekao joj da je on bio taj čovjek kojem je platila doručak, te da zna sve o njenoj teškoj situaciji, rekao je da se odlučio pomoći koliko god bude mogao. Kada je sve to čula Angela samo je briznula u plač i nije mogla stati. Od tog su trenutka postali kućni prijatelji. (magazindan.info/Foto:print screen magazindan.info)

scroll to top