HEROJ! Mačka spasila bebi život! Dječak ostavljen na ulici u kartonskoj kutiji…

Preko noći je postala popularna, a sve zahvaljujući herojkom potezu spasivši od smrzavanja tromjesečnog dječaka koji je ostavljen na ulici u kartonskoj kutiji, u dijelu ruskog stambenog kompleksa u gradu Obninsk. Njeno ime je Maša.

Jadno je dijete ostavaljeno u kartonskoj kutiji na stepeništu između stambenih jedinica, prenose lokalni mediji. Njega je pronašla Maša, ulična mačka koju s vremena na vrijeme hrane žitelji tog stambenog kompleksa.

Reagujući prema svom instiktu, Maša je dječačića prihvatila kao svog, pa se tako prislonila uz njega i grijala ga svojim tijelom, a mjaukala je što je više mogla. Jedna je stanarka međutim čula to mjaukanje, kao i glas bebe koja je bila u kutiji.

Tada je pronašla kutiju i imala šta da vidi, ali se prijatno iznenadila kada je vidjela da je bebica dobro i da zapravo nije promrzla. “Maša je naša divna i umiljata maca, uvijek je prijateljski raspoložena. I kada sam je čula da mjauče, mislila sam da traži pomoć ili da je možda gladna.

Kada sam izašla napolje, i sami možete zamisliti kakav je to bio šok kada sam vidjela da u kutiji ima beba.” ispričala je za lokalne medije “Irina Lavrova, inače stanarka iz stambenog bloka gdje je pronašla kutiju u kojoj su bile Maša i beba.

Odmah je zatim pozvala hitnu pomoć, koja je odmah preuzela dijete. Kako je rekla Irina Lavrova, Maša je počela da trči za bolničarima koji su joj oteli dijete. Ovo je zaista još jedna divna priča gdje smo mogli vidjeti koliko zapravo životinje imaju empatiju prema ljudima. (magazindan.info/Foto:print screen magazindan.info)

scroll to top