(RECEPT) Oporavlja jetru! Stručnjaci otkrivaju koliko puta ga treba jesti! – Balkanske Zvijezde

(RECEPT) Oporavlja jetru! Stručnjaci otkrivaju koliko puta ga treba jesti!

Ikoliko vam jetra ne radi u punom kapacitetu, to ćete najbolje osjetiti kroz hronični umor, a ako ste bolesni, često imate gorak i metalni okus u ustima, imate žuti sloj na vašem jeziku.

Ako se prejedate stalno ili često jedete nezdravu hranu, oušite cigare i pijete alkohol, uzimate neke od lijekova koji su jaki, možda je moguće da ste jetu opteretil dodatnim naporima. Stručnjaci su uvjereni da se vaša jetra može regenerisati ukoliko konzumirate ovu kašu svakog dana za prvi i najvažniji obrok u danu, doručak. Za ovu specijalnu kašu će vam trebati:

Zobeno brašno – jedna šolja. Kako je već poznato zob blokira apsorbciju štetnih tvari, te pored toga podstiče eliminaciju štetnih toksina u tijelu.

Bundeva (očišćena i narezana na kockice). Između 20 i 40 grama. Bundava ima sposobnost da obnavlja stanične strukture vaše jetre, zatim u isto vrijeme i podlmađuje. Također pomaže i u čišćenju svih vaših organa. Ukoliko se odlučite da jedete sirovu bundevu ujuru na prazan stomak, ona će poboljšati rad vašeg želuca kao i probavnog trakta.

Osušeno grožđe- opcionalno. ono normalizuje rad vaše jetra i popravlja sam ukus vaše kaše.

Sve pto treba da uradite jeste da sve sastojke stavie u jednu malu šerpicu te da zatim nalijete vode ili mlijeka, pa i onda ostaviti sve zajedno da prokuha. Po želji možete da dodate malo soli. Kada smjesa prokuha, sklonite šerpu sa šporeta, poklopite i ostavite je malo da odstoji.

Preporučuje se da se ova kaša jeded barem 2-3 puta sedmično. (magazindan.info/Foto:print screen magazindan.info)