SAVETUJE DOKTOR! Pritisak se ne liječi tabletama! Umesto toga radite ovo!

5e60bb41-f8e8-4092-a2bc-743d0a0a0a64-188613-bubnovski-ls-690x480-1.jpg

“Najjednostavnije je progutati tabletu protiv pritiska, ali ona neće izliječiti hipertenziju,”kaže ovaj doktor

Profesor Sergej Bubnovski jednom se jedva spasao od bolesti. Uspeo je da se izvuče, ali ne uz pomoć lijekova već uz pomoć sopstvenog sistema iscijeljenja koji podrazumijeva kineziterapiju, zasnovanu na pokretu. Uz pomoć svog sistema isceljenja, Sergej Bubnovski je na noge podigao i beznadežne pacijente.

Poučen vlastitim iskustvom, ovaj cenjeni doktor savetuje da se oslonite na vlastite rezerve svog tijela. On smatra da je dovoljno da ujutru uradite par vežbi.

Prenosimo vam intervju objavljen u ruskim medijima:

Profesore Bubnovski, da li vježbate ujutru?

Kupam se hladnom vodom i to je vježba sama po sebi jer se mišići stimulišu iznutra. Nakon toga radim gimnastiku. Moji pacijenti sa ozbiljnim kardiološkim bolestima, počevši da rade vježbe po određenom sistemu, bili su pozitivno iznenađeni poboljšanjem koje im se desilo.

Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu protiv pritiska. Najteže je koristiti resurse svog tijela da se oslobodite pritiska. Nijedan kardiolog na svetu ne može da mi pokaže pacijenta koji se oporavio od hipertenzije koristeći lekove. Odnosno, pacijent se prvo “navuče” na jednu tabletu, a zatim na celu šaku lijekova…

Da li je to neka vrsta zavjere?

Da! Čim se osoba razboli, a to se dešava oko četrdesete godine, kardiolozi kažu: vrijeme je za tablete. Umjesto da shvatite zašto se bolest pojavila, vi poslušno odlazite u apoteku i uzimate lijekove koji sprečavaju koronarnu bolest srca. U stvari, ne postoji profilaksa; bolest se pogoršava. Jer bol u grudima je posljedica lošeg stanja tijela, a ne uzrok. Potrebno je razumjeti šta se dešava sa srcem, sa krvnim sudovima. Nisam video zdrave ljude koji napuštaju domove zdravlja. Video sam preživjele. I sam sam jedva prešao taj put od invalida do zdrave osobe.

Ali svi mi, kada se razbolimo, prvo šta uradimo je da idemo kod ljekara!

Ako imate 40 godina i idete kod ljekara to je kao da vam on kaže: draga, vrijeme je da se razbolite! Tada vam prepiše tablete. A čovjek ih pije i ne primijećuje da one ne pomažu! Kada dođe u situaciju da nema dovoljno novca za sve te lekove, uzima knjige i počinje da čita o alternativnoj medicini. Tada otkriva druge lijekove: pokret, disanje!

Paradoks: ima dece koja su bolesna, a doktor ih oslobađa fizičkog vaspitanja! Iz nekon razloga se veruje da će se osoba u pokretu sigurno razboljeti, a opet da će se oporaviti ležeći u krevetu. Ali kako što znate voda ne teče ispod kamena!

Svakodnenvi čučnjevi sa ispravljenim leđima će pomoći da se oporavite od mnogih bolesti.

Ali bol je najteža za podnošenje!

U slučaju akutnog bola, primijenjuju se hladni oblozi za ublažavanje oticanja, što poboljšava mikrocirkulaciju.. Bol je uvek edem, nakupljenje tečnosti. A vi treba da radite vežbe koje pumpaju tu tečnost iz zglobova.

Agina pektoris je takođe upala unutrašnje sluzokože. A iza grudne kosti postoji bol. I mi umjesto da radimo vežbe, odlazimo u krevet i gutamo tablete. Ali nisam video ni jednu osobu koja se rešila takve boli ispijajući šake tableta.

Pacijenti me pitaju: “Pa šta, cijelog života vežbam?” Ali ovo je kao kada perete zube i umivate se. Ustanete odradite vježbe i nastavite dalje. I vjerujte mi nećete ostati, nego ćete postati mlađi vježbajući! Kod osobe koja redovno vježba, umjesto starih ćelija pojavljuju se mlađe!

Šta savjetujete da se vježba i kako?

Ako imate visok pritisak, bol u grudima: čučnjevi, sklekovi i td. Ako svaki dan izvedete čučnjeve kod kojih leđa stoje pravilno, mnogi problemi će nestati. Ovo je posebno važno za one koji dugo sjede za računarom.

Uzmite ovo kao pravilo: ako ste sjedili sat vremena – uradite 30 čučnjeva. I bilo bi lijepo da svako jutro započnete sa hladnom kupkom – 5 sekundi. To budi celo telo i daje energiju potrebnu za cijeli dan. (novi.ba/Foto:Print screen novi.ba)

Odgovori

scroll to top