OTKRILI! Komšiluk Nadu ne bi menjao ni za šta na svetu! Evo kakva je!

2118197_natalija-ibraimov-ana-paunkovic_ls.jpg

Nada Topčagić već skoro punih 40 godina stanuje u centru Beograda, a komšije je doživljavaju kao člana porodice.

“Iskrena je i kad je ljuta svi vide, kao i kada je srećna. Brzo se ljuti, a još brže razljuti. Ona je laf, kraljica i najbolja domaćica na svetu”, kaže jedan od prvih Nadinih komšija.

Izvesna Taca, pak, Nadu je videla još kad je prvi put zakoračila u zgradu, kad je pevačica sa suprugom došla da kupi stan davne ’83. godine. Pokazujući na sliku Olje Ivanjicki, rekla je:

“Olja je bila naša komšinica i poklanjala nam je slike. Nada i ona su vrlo slične jer neguju poseban stil u odevanju i izrazu. Ono što je nosila Olja, a što i danas oblači Nada ne bi umeo niko drugi da iznese. Njihova priroda je raskošna i svestrana kao i ono što stvore.”

“Kad je Nada ostala bez žene koja joj je čuvala sina, zamolila me je da ga pazim kod njih u stanu kada ona ide da peva. Imala je malog maltezera s kojim u početku nisam znala šta ću, a onda sam ga zavolela. Kad smo morali da ga uspavamo, preplakale smo Nada i ja mnogo”, rekla je ona, a njen suprug se nadovezuje:

“Nadu zovem tetka jer je svima kao dobra teta, samo donosi nešto i poklanja. Pomaže šta god da treba i ona i njen Zlatko. On me dizao bolesnog i nemoćnog, a ona ne zna se da l‘ bolje sprema salate ili slatko od trešanja ili džem od šipka. Samo nešto donosi sa Tare kad god ode tamo u vikendicu.”

Komšije kažu da Nada nikad nije sebe predstavljala kao zvezdu.

“Znamo nekad i da se posvađamo, ali za dan-dva se pomirimo. Nisu to uvrede nego više ubeđivanja. Nije zlopamtilo, više priča i gunđa nego što se ljuti. Prođe nju začas bes jer je dobra žena”, ističe komšinica Taca.

Mladom bračnom paru Nataši i Igoru pevačica je jednom pripremila večeru, pa im ostavila na kućnom pragu, što ih je i obradovalo i iznenadilo.

“Ostajali smo po ceo dan na poslu kad smo se pre četiri godine doselili ovde. U 11 sati uveče bismo se vraćali. Jedne večeri kad smo izgladneli kao vukovi, ispred vrata nas je dočekala šerpa sa toplom večerom. To je nam je Nada ostavila. Bili smo u čudu da takva žena postoji”, otkrila je Nataša. (Kurir.rs, M.G/Blic/Foto: Ana Paunković)

Odgovori

scroll to top