POTVRĐENO! Novi slučajevi zaraze u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji!

2163151_shutterstock-1621031059_ls-1.jpg

U poslepodnevnim satima potvrđena su nova dva slučaja zaraze korona virusom u Zenici.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.

Nova dva slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su kod dve osobe koje su članovi porodice Zeničanke kod koje je jučer registrovana zaraza nakon što se vratila iz Lombardije u Italiji. Kako nam je potvrđeno, zaraženi su ćerka i zet Zeničanke, a treća testirana osoba je negativna.

Sve tri zaražene osobe iz Zenice zajedno su bile u Italiji. Uz nova dva slučaja u BiH za sada je ukupno sedam osoba zaraženih korona virusom.

Četiri osobe zaražene su u Banjaluci i tri u Zenici.

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u BiH entitetska vlast u Republici Srpskoj zatvorila je sve škole i fakultete na 21 dan, a zabranjena su i sva javna okupljanja.

Nove mere poduzete su i u Kantonu Sarajevo gde su zabranjena javna okupljanja sa više od 250 osoba, a zatvorene će biti zdravstvene škole i fakulteti vezani za zdravstvo.

Broj zaraženih virusom korona u Sloveniji porastao je na 34, javljaju slovenački mediji.

Tri novoobolela su zaposleni u univerzitetskoj bolnici u LJubljani.

Ranije danas, ministar zdravlja Slovenije Aleš Šabeder rekao je na konferenciji da je do 14.00 časova registrovan 31 zaraženi virusom korona, a do večernjih časova očekuju se nalazi testova za 280 lica.

Zabrana se ne odnosi na šoping centre, manje objekte, venčanja, sprovode i religijske obrede, prenose mediji.

U Hrvatskoj je potvrđen 15. slučaj zaraze korona virusom.

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđena je još jedna obolela osoba od novog korona virusa koja je hospitalizovana u Zagrebu. Radi se o mlađem muškarcu koji je došao sa skijanja iz Austrije, piše Index.hr. (Kurir.rs Foto: Shutterstock)

Odgovori

scroll to top