Najmanje 73 osobe preminule od posljedica trovanja! “Liječili” se alkoholom od korona virusa! – Balkanske Zvijezde

Najmanje 73 osobe preminule od posljedica trovanja! “Liječili” se alkoholom od korona virusa!

video-ruke.jpg

epa08280072 Health workers wearing protective suits move a patient infected with the novel coronavirus Covid-19 disease with an isolation stretcher from an ambulance to a hospital in Seoul, South Korea, 09 March 2020. With over 7,380 confirmed cases of novel coronavirus, South Korea currently accounts for the highest number of infections outside mainland China. EPA-EFE/KIM CHUL-SOO

Pozivajući se na izjave zdravstvenih zvaničnika, novinska agencija IRNA javlja da je od 6. marta u provinciji Khuzestan ljekarsku pomoć zatražilo više od 500 osoba koje su se otrovale krivotvorenim alkoholnim pićima

Najmanje 73 osobe u Iranu preminule su od posljedica trovanja krivotvorenim alkoholnim pićima koja se prodaju na crnom tržištu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pozivajući se na izjave zdravstvenih zvaničnika, novinska agencija IRNA javlja da je od 6. marta u provinciji Khuzestan ljekarsku pomoć zatražilo više od 500 osoba koje su se otrovale krivotvorenim alkoholnim pićima.

Isti izvor javlja da je od posljedica trovanja preminulo 46 osoba.

U provinciji Alborz preminulo je 15, a u Mazandaranu 12 osoba od posljedica trovanja.

Državni tužilac u Ahvazu saopćio je da je uhapšeno najmanje 17 osoba koje se terete za proizvodnju i prodaju alkoholnih pića, što je u Iranu strogo zabranjeno.

Uporedo s tim, državni tužilac u Kerechu Muhammed Agayari izjavio je za agenciju ISNA da je prodaja krivotvorenih alkoholnih pića na crnom tržištu u Iranu porasla u proteklih nekoliko sedmica.

“Ljudi koji su se zatrovali tvrde da su alkohol konzumirali zato što su negdje čuli da je alkohol dobar za borbu protiv korona virusa“, kazao je Agayari.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom Wuhanu, a brzo se proširio u brojnim zemljama u svijetu, uključujući i Iran. (fokus.ba/foto:print screen fokus.ba)

Odgovori