To je ljudskost! To je civilizacija! To je ljepša strana čovječanstva! Ovaj crveni avion putuje prema Rimu! – Balkanske Zvijezde

To je ljudskost! To je civilizacija! To je ljepša strana čovječanstva! Ovaj crveni avion putuje prema Rimu!

avvvv.jpg

To je ljudskost! To je civilizacija! To je ljepša strana čovječanstva!”, napisao je Bursać

U Italiji je koronavirus odnio 1.016 života, potvrđen je prvi smrtni slučaj u Norveškoj, a građani Austrije i Njemačke odlučili su pomoći starijim susjedima i umjesto njih odlaziti u trgovine i apoteke.

Broj zaraženih koronavirusom u 116 zemalja u četvrtak je porastao na 131.479, a umrlo ih je 4.925. U posljednja 24 sata u Italiji je umrlo 188 ljudi, a zaraženih je 15.113. Oporavilo ih se 1.258, objavila je italijanska Civilna zaštita.

Ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio kaže da su uvedene mjere polučile rezultate, javlja BBC.

Ovaj crveni avion putuje prema Rimu. To je kineski Airbus 350 u kome su doktori koji su prošli sve krugove pakla sa…

Gepostet von Dragan Bursać am Donnerstag, 12. März 2020

“Italija je bila prva nacija u Evropi koja je tako teško pogođena. No, nadam se da to znači i da će Italija biti prva koja će ostaviti krizu iza sebe”, rekao je Di Maio.

U međuvremenu u Italiju stiže i pomoć iz Kine. Tako je novinar i kolumnista Dragan Bursać na svom Facebook nalogu objavio sljedeću vijest:

“Ovaj crveni avion putuje prema Rimu. To je kineski Airbus 350 u kome su doktori koji su prošli sve krugove pakla sa koronom i idu pomoći Italiji.

To je ljudskost! To je civilizacija! To je ljepša strana čovječanstva!”, napisao je Bursać. (fokus.ba/Foto:print screen fokus.ba)

Odgovori