(RECEPT) Za nedelju dana rešite se bola u želucu!

214711_sok_ls.jpg

Helikobakterija običnose nastanjuje u donjem dijelu želuca, a kako se smatra u SZO, polovina stanivništva je zaražena ovom specifičnom bakterijom. Međutim ukoliko se ne tretira na vrijeme, onda ima može da preraste u neko mnogo ozbiljnije oboljenje.

Ova bakterija izaziva lokalno zapaljenje sluzokože samog želuca, odnosno javlja se gastritis, dok se kod nekih osoba koja su zaražene ovom vrstom bakterije, može pojaviti i čir na dvanaestopalačnom crijevu kao i na želucu.

Simptomi se kod nekih osoba koje su zaražene bakterijom nerijetko i ne ispoljavaju, tako da bakterija može da se nalazi u organizmu čak decenijama, a u nekim slučajevima i čitav život. Kod nekih se osoba sa vremenom može pojaviti pokoji simptom, a to sve u suštini zavisi od samog imunološkog svojstva organizma.

Neki od najčešćih simptoma su: nadutost stomaka, bol u želucu, mučnina, neprijatan zadah, žgaravica. Takođe pored ovih simptoma, hronični umor, nesanica, anksioznost, pa čak i depresija, mogu imati indikaciju da se zapravo radi o ovoj bakteriji koja se nastanila u našem organizmu. Ona se vrlo lako tretira, a ne ka od rješenja su:

Laneno sjeme. 1 kašika lanenog sjemena je potrebno da se prelije sa 200 ml kipuće vode. Poklopite i ostavite nekoliko sati da odstoji. Procijediti i uzimati po jednu supenu kašiku prije svakog obroka.

Sok od krompira: za pripremu ove vrste namirnice, potrebno je da uzmete 3 krompira, i da iz njih izcijedite sok. Ukoliko imate sokovnik, to ne bi trebao da bude nikakav problem. Dobijeni sok se konzumira po pola sata prije samog obroka. (magazindan.info/foto:print screen magazindan.info)

 

Odgovori

scroll to top