Jako bitna stvar! Evo kako sami možete napraviti sredstvo za dezinfekciju!

19-12.jpg

Zbog trenutnog korona virusa koji hara zemljom, svi su u potrazi za sredsvtima za dezinfekciju koja je potrebna kako bismo se zaštitili od ovog virusa.

Jako bitna stvar je da održavamo čistim prostore u kojima svakodnevno boravimo, i da na taj način spriječimo širenje virusa.

Zbog ovog u današnjem članku ćete moći pročitati savjete na koji način da napravite vaše prirodno sredstvo za dezinfekciju. Jako bitna stvar jeste da se prostorije redovno prozračavaju i to zbog cirkulacije vazduha u kući kojim se uklanja potencijalna prašina koja može da bude infektivna.

Od velike je važnosti da se redovno čiste i radne površine kao i stolove i sve one predmete koji se redovno koriste, a to mogu da budu tastatura, miš, mobilni telefon ili čak kvaka od vrata. Ovaj sprej zasigurno uništava sve bakterije u viruse. Sve što će vam biti potrebno jesu limun, voda i sirće.

Kako biste se riješili mirisa kiseline ovog sredstva, možete dodati i nekoliko kripki limuna u omjeru 50:50. Bilo bi ponajbolje kada bi ovu smjesu ostavili barem dvije sedmice da odstoji dok se miris sirćeta ne neutrališe u potpunosti.

Međutim ukoliko želite da ubrzate ovaj proces možete se poslužiti eteričnim uljima. Ovo sredstvo se pravi vrlo lagano i na sljedeći način: U sprej bočicu naspite jednu trećinu alkoholnog sirćeta, i ostale dvije trećine destilovane vode.

Kada napravite smjesu, stavite 10 do 15 kapi eteričnog ulja po želji. Osim što je odlično sredstvo za dezinfekciju vaših prostorija, poslužiće i kao sredstvo za dezinfekciju vaših ruku. (magazindan.info/Foto:print screen magazindan.info)

Odgovori

scroll to top