Teško da biste je prepoznali! Povukla se sa scene, danas ima 59 godina!

555_1000x0.jpg

Smatramo kako ne postoji niti jedna osoba koja u svom životu nije čula za pjesme “Dodirni mi kolena” , “Rukuju se rukuju” , “Mjstor za poljupce” i mnoge druge.

Upravo te hitove i mnoge druge iz grupe “Zana” pjevala je tada Zana Nimani, čije je današnje prezime Šiškin, i vodi u potpunosti drugi život. Sve je počelo 1979. godine kada se smatra godinom nastajanje grupe “Zana”.

Tadašnji sastav su predvodili klavijaturista Zoran Živanovići gitarista Radovan Jovičević, sa kojim je Zana i bila u vezi, te je imao i vokalnog potencijala.

Jednog dana te godine dobijaju termin da snime neke pjesme u Radio Beogradu, a tamo ih je sasvim slučajno zapazila Marina Tucaković, u to vrijeme tekstopisac na početku svoje karijere. Sjedila je postrance i promatrala šta grupa snima, te joj se na kraju toliko dopalo kako Zana pjeva, da je odlučila da nekoliko tekstova napiše za njih.

Međutim ono što im nije išlo u korist je činjenica da su ih tada iz Radija Beograd odbili, zbog toga što rijetko ko voli da čuje mladi bend koji pokušava da se izbori za svoju pažnju u javnosti.

Tada uskače Jugoton koji odlučuje da im da šansu da snime pjesmu “nastavnice” koja je nakon kratkog perioda postala veliki hit. Svoj prvi oficijelni nastup su imali u Beogradu 1980. godine, a nastupali su kao predgrupa “Generacije 5”.

Nakon odlaska iz Jugotona, ponovo mu se vraćaju nakon nekog vremena, tada sa već dobro poznatim albumom “Dodirni mi kolena” koji dostiže veliku popularnost. Nakon što su priredili veliki broj koncerata, i snimili još nekoliko albuma, Nimanijeva se povlači iz javnosti i napušta grupu iz do sada još uvijek nepoznatih razloga. (magazindan.info/Foto:print screen magazindan.info)

Odgovori

scroll to top