STRAŠAN REZULTAT! Žena jela 7 jaja za doručak, evo šta joj se desilo!

2-265.jpg

Svi znamo da je doručak najvažniji obrok u danu, jer se naše tijelo mora naviknuti na sve dnevne napore, a to će uspjeti samo ako za doručak primi dovoljno masnoće, ugljikohidrata i proteina. Kuhana jaja, kajgana ili pak jaje na oko preporučuju se kao osnovna namirnica za doručak.

Kako smatraju stručnjaci jaje je savršen izbor jer u sebi sadrži zadovoljavajuću količinu bjalančevina i zdravih masti što nas može dugo držati.

Danas vam donosimo jednu zaista neobičnu priču o jajima. Emeli Bergkamp je jedna sasvim obična domaćica koja je svakoga jutro konzumirala po jednu jabuku ili narandžu, ali je već oko 10 sati bivala gladna. Jednog dana je riješila da promijeni svoje jutarnje navike. Tako je ona svakog jutra, umjesto voćke, pojela troje jaja za doručak, jer je htjela da vidi kakve će joj rezultate donijeti takva vrsta doručka.

Znamo da su jaja puna proteina, kao i to da su bogata vitaminima B12, D i E, a mnogo su jeftinija od ostale zdrave hrane, za koju se zna da naš novčanik baca u veliki trošak.

Emeli je rekla da je na internetu nalazila razne recepte koje ko kombinirala sa još nekim sastojica i na taj način se počela hraniti zdravo. Na ovaj način je saznala da su jaja zapravo energtske bombe koje se mogu upotrebljavati na raznorazne načine.

Jedan dan bi ih kombinovala sa avokadom, drugi sa tikvicama, treći dan sa paradajzom, četvrti sa sirom i tako redom. Kako sama kaže danas se osjeća mnogo sretnijom. (magazindan.info/foto:print screen magazindan.info)

Odgovori

scroll to top