Njegov odgovor ga je ostavio bez teksta! Beskućnik je pronašao novčanik sa 170.000 eura! – Balkanske Zvijezde

Njegov odgovor ga je ostavio bez teksta! Beskućnik je pronašao novčanik sa 170.000 eura!

Beskućnik.jpg

Vjerujemo da ste do sada imali priliku da na internetu pročitate dirljive priče iz života prosječnog čovjeka, koje nam uvijek na neki poseban način vrate vjeru u dobrotu čovjeka. O tome ćemo pričati u narednom tekstu, stoga pripremite maramice jer će vam trebati.

Ima ona stara narodna poslovica koja glasi: “U muci se poznaju junaci”. Iako je ovaj 44- godišnji beskućnik imao samo25 centi u svom džepu, nakon što je pronašao tuđi novčanik, nije mu dugo trebalo da odluči šta će uraditi sa njim.

Ova današnja priča nam dolazi sa Tajlanda. Dizajner popularnog brenda “Hermes” izgubio je svoj novčanik u kojem je bilo 170.000 eura kao i mnoštvo drugih vrijednosti kao što su kartice. Beskućnik je pronašao novčanik i shodno situaciji u kojoj se našao, s tim je novcem sebi mogao da kupi hranu i da prespava negdje na toplom mjestu, ali je ipak odlučio da ode do prve policijske stanice i prijavi čitavu situaciju.

Kada je vlasnik novčanika došao po njega, bio mu je beskrajno zahvalan. Međutim čitava stvar se nije završila samo na tome. Beskućniku se odužio tako što mu je poklonio stan u kojem će živjeti i posao kojim će moći da plati svoje troškove života, umjesto da mu je samo dao neku količinu novca koju bi potrošio za kratko vrijeme.

Da je barem malo više ljudi u svijetu ovakvo, svijet bi bio puno ljepše mjesto za život. Ovaj ljubazni gospodin je pokazao kako se dobro dobrim vraća i kako sam kaže, zahvalan je na prilici koja mu je pružena. (magazindan.info/foto:print screen magazindan.info)

Odgovori