Ovo budi nadu za cijelu Evropu! Napokon dobre vijesti! – Balkanske Zvijezde

Ovo budi nadu za cijelu Evropu! Napokon dobre vijesti!

5e7ca165-d33c-4d44-852c-1f0a0a0a0a64-742115-h-55983472-ls-690x480-1.jpg

Italija, prva država u Evropi koja je uvela drastične mere karantina na cijeloj teritoriji u cilju sprječavanja širenja virusa korona, pojačala je kontrolu na ulicama

Usporavanje širenja virusa Kovid-19 u Italiji dobar je pokazatelj i stručnjaci očekuju da će vrhunac epidemije u toj zemlji biti ove sedmice stoga su naredni dani ključni u borbi s korona virusom u toj zemlji.

Italija, prva država u Evropi koja je uvela drastične mjere karantina na cijeloj teritoriji u cilju sprječavanja širenja virusa korona, pojačala je kontrolu na ulicama, uz sve veća ograničenja i kazne za prekršioce.

– Ova sedmica i nekoliko dana nakon toga su odlučujući pošto je to vremenski period kada bi mjere koje je uvela italijanska vlada prije 15-20 dana trebalo da daju rezultate, te se očekuje da vidimo da kriva (novooboljelih) pada brže narednih pet do šest dana, a i broj smrtnih slučajeva nekoliko dana kasnije- izjavio je pomoćnik generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Ranijeri Guera za italijanski radio Kapital.

Prema njegovim riječima, usporavanje u rastu novih slučajeva zaraženih “izuzetno je pozitivan faktor”, u pojedinim regionima Italije smatra da je blizu pad krive, tako da bi “vrhunac mogao biti ove nedelje”, prenosi izvešsač Tanjuga iz Đenove. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Odgovori