Evo kolika robija prijeti Malčanskom berberinu! Podignuta optužnica! – Balkanske Zvijezde

Evo kolika robija prijeti Malčanskom berberinu! Podignuta optužnica!

531453_ninoslav-jovanovic_ls.jpg

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, koji je poznatiji pod pseudonimom Malčanski berberin, a koji je krajem prethodne godine oteo 12-godišnju djevojčicu iz sela Subiv Dol.

Portparol pomenutog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za medije da je optužnica protiv Ninoslava Jovanovića predata sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa prijedlogom produženja njegovof pritvora. Radonjić, međutim, zbgo zaštite interesa maloljetne štićenice u pomenutom slučaju, nije mogao da kaže pravu kvalifikaciju krivičnog dijela za koje se Jovanović tereti.

Istraga protiv Jovanovića je sprovedena zbog krivičnih djela otmica i napastvovanje djeteta. Za ovu vrstu djela predviđena je zatvorska kazna od najmanje 10 godina, ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Potraga za počiniocem ovih gnjusnih zločina je trajala ukupno 17 dana, od 20. decembra kada je u selu Suvi Dol presreo djevojčicu na putu do škole. Žrtva je pronađena nakon 10. dana potrage u selu Jasenovik u jednoj od napuštenih vikendica. Jovanović je pušten iz pritvora u martu prethodne godine.

Tada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet mjeseci zatvora radi p*lnog uznemiravanja maloljetnih lica putem društvenih mreža. On je nakon izricanja presude 18. marta pušten na slobodu, jer mu je u kaznu bio uračunat i pritvor gdje je proveo više od 5 mjeseci.

Čitava Srbija je oštro osudila zlodjela ovog zločinca, a mnogi njeni građani su se dobrovoljno javili da se priključe potrazi koja je trajala punih 17 dana. Nadamo se da će dobiti najveću moguću kaznu. (magazindan.info/foto:print screen magazindan.info)

Odgovori