ZAŠTITE SE OD BOLESTI! Ovo je preporučena dnevna doza vitamina C!

5e8455c0-a248-473e-a8aa-37df0a0a0a64-215679-vitamin-c-ls-690x480-1.jpg

Lajnus Poling jedan od osnivača moderne biohemije, dobitnik dve nobelove nagrade, objasnio je zašto je ljudskom tijelu potreban vitamin C. Mnogi naučnici vjeruju da će predoziranje ovim elementom u tragovima uslovljava sprječavanje razvoja raka, ali i COVID-19.

Koliko je važan vitamin C za ljudsko tijelo

U stvari, cjelokupno tijelo je stvoreno iz ovog mikoelementa. Omogućava sintezu kolagena, a kolagena vlakna učestvuju u stvaranju vezivnog tkiva, nalaze se u vaskularnim zidovima, koži, zubima, kostima. Manjak viramina C dovodi do nedostatka kolagena, tj:

Rast tijela prestaje;
zidovi krvinih sudova postaju oštećeni;
Rane sporije zarastaju;
Razvija se niz drugih zdravstvenih problema….

Vitamin C sprječava razvoj raka i sprječava infekciju COVID-19?

Stručnjaci tvrde da vitamin C može da spreči nastanak raka. Činjenica je da proces rasta maligne novotvorevine izlučuje poseban enzim koji slabi okolno tkivo. A vitamin C nam omogućava da ubrzavmo razvoj sinteze kolagena, kako bi telo moglo da prebrodi bolest, lokalizuje tumor i eventualno ga potpuno neutrališe u kolagenim mrežama.

Naravno, uz pomoć jednog vitamina, nećete moći da se oslobodite raka. Poling je smatrao da pacijentu treba propisati drugi metod liječenja u kombinaciji sa velikim dozama vitamina C. Lajnus je to dokazao u praksi, pa je uspeo da ublaži stanje mnogih obolelih od karcinoma.

Slične rezultate dobio je i japanski ljekar Fukumi Morishige – kod 25% obolelih od raka, koji su svakodnevno dobijali 10 grama askorbinske kiseline rast tumora je usporio, u 9% je zabeležena neoplazma, a kod 1 % je zabeležena potpuna regresija.

Američki naučnici testirali su brojna klinička ispitivanja u kojima je učestvovalo 11 osoba sa rakom mozga i pluća. Pacijentima su propisane doze vitamina skoro 1000 puta više od normalne. Jedan od stručnjaka, Brajan Alen, tvrdi da rezultati izgledaju obećavajuće, ali naučnici ne znaju tačno koliko vitamin povećava efikasnost hemoterapije. Uprkos interavenoznom predoziranju mikoelemenata, pacijenti su bolje podnosili liječenje i nisu patili od ozbiljnih nuspojava.

Vitamin je usporio ili potpuno zaustavio rast tumora, osobe sa rakom su živele 40% duže od pacijenata kojima nisu propisane takve terapije.

Vitamin C ljekari u Njujorku takođe koriste za liječenje pcijenata kojam je dijagnostikovan COVID 19.

Amerikanci su usvojili iskustva kineskih kolega. Bolesnim osobama u ozbiljbnom stanju ubrizgavali su 1500 mg vitamina 3 do 4 puta dnevno. Svaka doza prekoračila je dnevnu normu za gotovo 16 puta. Vitamin je već sadržan u protokolu za liječenje koronavirusa, ali ljekari svakom pacijentu posebno doziraju lijek. Zahvaljujući ovom mikoelementu, kineski specijalci uspjeli su da smanje smrtnost među pacijentim.

Rizik od razvoja bolesti može se svesti na minimum kada se uzimaju velike doze vitamina C, a prekoračenje doziranja tokom bolesti značajno olakšava čovjekovo stanje i ubrzava oporavak.

Preporučena dnevna doza vitamina C

Čak i protivnici Polinga smatraju da je vitamin C dobar za ljudsko tijelo. Prema opšteprihvaćenim standardima, dnevna doza ovog elementa u tragovima je:

-60 do 110 mg za muškarce;

-55 do 80 mg za žene.

Ljudi koji konzumiraju najmanje 50 mg vitamina dnevno izgledaju mnogo mlađe i osjećaju se bolje od svojih vršnjaka.

Uz to, veoma je bitno da se pravilno hranimo: unosimo svježe voće i povrće. Da bi se održalo zdravlje i jak imuni sistem, potrebno je dodatno unositi vitamine, ali samo po preporuci lekara i po njegovom proračunu.

Potreba za vitaminom C varira u zavisnosti od fizičkog stanja osobe. Ako je osoba bolesna, dozu treba povećati, ali ako je zdrava, tada će biti dovoljna jedna tableta dnevno. (novi.ba/Foto:print screen novi.ba)

Odgovori

scroll to top