NOVI PODACI! U Sarajevu od korona virusa preminuo ljekar, u Bihaću starija osoba! – Balkanske Zvijezde

NOVI PODACI! U Sarajevu od korona virusa preminuo ljekar, u Bihaću starija osoba!

podhrastovi-1-1.jpg

Ljekar je umro u izolatoriju u Podhrastovima

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH kazao je na večerašnjoj press konferenciji da je u FBiH 3.030 testiranih, a potvrđenih slučajeva 347. U posljednja 24 sata testirano je 384 uzorka od čega je 27 novih slučajeva.

“Tokom današnjeg dana bio je i jedan smrtni slučaj, građanka s područja Bihaća sa teškim hroničnim oboljenjima stara 80 godina. Do sada u FBiH imamo 15 smrtnih slučajeva, osam muškaraca i sedam žena. Osam je bilo starije od 65 godina”, kazao je Čerkez.

On se zahvalio svim sugrađanima koji su se danas pridržavali mjera.

“Vrlo je važno da nastavimo s istim mjerama, posebno imajuću u vidu da se sutra skida ograničenje za starije od 65 godina od 8 do 12 sati. Molim da se suzdrže svi oni koji ne moraju izaći kao i one mlađe sugrađane da ne izlaze. Ukoliko nemaju velikih potreba ili svoje potrebe mogu realizirati preko svojih komšija stariji od 65 neka to učine. Pridržavanje mjera bi nam koristilo. Mi ćemo pratiti mjere i sve preporuke ćemo uputiti prema Federalnom štabu CZ”, kazao je Čerkez.

On je na pitanja medija još jednom potcrtao da je najugroženija skupina onih preko 65 godina.

Nešto kasnije za medije je novu smrt potvrdila Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.

Prema onome što se zna preminuo je ljekar epidemiolog, koji je imao 61 godinu. On je umro u izolatoriju u Podhrastovima. Jutros je bio priključen na respirator, a već 15 dana imao je tešku kliničku sliku. (fokus.ba/foto:print screen fokus.ba)

Odgovori