NIKO NE ZNA NJENO PRAVO IME! Evo kako se pjevačica stvarno zove!

5d57d513-a2bc-4e01-bb01-6e010a0a0a64-jana-690x480-1.jpg

Veliki broj poznatih odlučio je da se predstavlja pod zvučnim imenima.

Neki su decenijama nakon korištenja pseudonima toliko navikli na njega da su navodno i zakonski promijenili ime.

Ana Bekuta (Gordana Nadežda Polić)

Jedna od najpopularnijih žena u narodnoj muzici bila je Gordana Nadežda Polić sve do 1985. godine, kada je na prijedlog Predraga Vukovića Vukasa počela da koristi umjetničko ime. Naime, tada je na sceni bilo previše Nada – Nada Topčagić, Nada Mamula, Nada Knežević, Nada Obrić…

– Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kojeg sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža – izjavila je ona jednom prilikom.

Mediji su, inače, prošle godine pisali da je Ana i zakonski promijenila ime, pa joj sad i u ličnoj karti piše ono pod kojim je svi znamo i volimo.

Dr Nele Karajlić (Nenad Janković)

Čuvenog sarajevskog muzičara, pisca, glumca i režisera toliko dugo poznajemo kao Neleta Karajlića da smo pomalo zaboravili da on, kao i ostali članovi Zabranjenog pušenja, koristi umjetničko ime! Nele se zapravo zove Nenad Janković.

Nada Topčagić (Senada Topčagić)

Brojni mediji pisali su proteklih godina da je jedna od najuspješnijih muzičkih zvijezda na ovim prostorima rođena kao Senada. Nije tačno poznato kada je ona počela da koristi nadimak kao način da se njeno ime lakše upamti, ali je svi znaju uglavnom kao Nadu.

Lepa Lukić (Lepava Mušović)

Nekrunisana kraljica narodne muzike rođena je 1940. godine kao Lepava Mušović. Ipak, joj ovo ime stoji u ličnoj karti, svi je znaju po nadimku i prezimenu njenog prvog supruga.

Jana (Dragana Todorović)

Pjevačica rođena 1974. godine u Prištini opšte je poznata kao Jana, dok se ona zapravo zove – Dragana Todorović. Iako ova dva imena nimalo ne podsjećaju jedno na drugo, ali i njeno ime je izuzetno lijepo, moramo priznati da je Jana zaista odabrala efektan i zanimljiv pseudonim.

Mina Kostić (Minira Jašari)

Kako su mediji pisali prije nekoliko godina, pjevačica koju smo upamtili kao Minu Kostić (a neki i kao Jasminu), zapravo se tove Minira Jašari. (novi.ba/foto:print screen novi.ba)

Odgovori

scroll to top