OBOLELI TVRDE DA OSEĆAJU I OVO! Novi simptomi bolesti!

2174383_2173845-profimedia0505234909-edit_ls.jpg

Skoro polovina teže obolelih od virusa korona ukazuje da ima nove simptome bolesti i da oseća nešto poput zujanja u telu, prenosi Njujork post.

Oboleli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptom, sve više dele na društvenim mrežama i opsiju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično – tako da je “fižing” postao još jedan od stimptoma poruzrokvanih virusom korona.

Lekari za taj dnevni list osnovan 1801. godine navode da je reč o posebnim senzacijama – osećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tela bore sa virsom.

Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala na Tviteru kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osećaj da mu koža gori pa su morali da ga mažu losionom za posle sunčanja. Koristili smo i kremu protiv opekotina, dodala je ona.

Ostali simptomi te za mnoge smrtonosne bolesti uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Širom sveta zarženo je 1.6 miliona ljudi, umrlo ih je 102.000. (Kurir.rs/Tanjug)

Odgovori

scroll to top