Poslije apela Nede Ukraden oglasio se i Bosanac! Traži novac, evo šta je napisao! – Balkanske Zvijezde

Poslije apela Nede Ukraden oglasio se i Bosanac! Traži novac, evo šta je napisao!

Screenshot_1-20.png

Poslije apela Nede Ukraden da nadležni u okviru pomoći za preduzeća i privrednike finansijski pomognu i muzičarima koji ne rade zbog epidemije koronavirusa, javnost je reagovala burno!

Većina njih shvatila je da pjevačica traži finansijska sredstva za sebe i svoje kolege sa estrade, ali to ipak nije tako. U svojoj izjavi pjevačica je apelovala da se pomogne muzičarima koji rade po raznim lokalima za znatno manje novca.

– Izrazila bih apel svim društvenim bitnim faktorima koji odlučuju o privrednom životu i uopšte o životu ove zemlje da, vodeći računa o ekonomiji, privrednom životu, povedu računa i onom malom broju muzičara, čitavoj skupini ljudi koji su dio bogate muzičke industrije, a koji su zaista pogođeni ovom situacijom. Da se i njima na neki način omoguće privilegije koje su rezervisane za male, velike, srednje privrednike, biznismene. Svi ti muzičari imaju porodice, hrane ih i izdražavaju, plaćaju račune, imaju gomilu problema, a ova kriza će za mnoge biti neprijatna i velika. Samo pomoću nekih zajedničkih akcija se može prevazići – rekla je pjevačica prije nekoliko dana.

Za razliku od nje, Dragan Stojković Bosanac smatra da i oni treba da dobiju pomoć.

– Apelujem na državu da plati i nama muzičarima ovo što smo izgubili jer nema svirki. Kad već plaća svima, ima li i nas negdje? – rekao je kompozitor, poslije čega je također bilo negativnih komentara javnosti o njegovom apelu.

Tviteraši su odmah napali Ukradenovu i većina je onih koji smatraju da estrada ima dovoljno novca za sebe.

– Pa prodajte te silne „audije“, „mečke“, BMW, viletine i bazene. Ima karijeru dugu 150 godina, nema ušteđevinu za dva mjeseca krize, pa čemu ja da se nadam – neki su od komentara, a ima i onih koji su Nedine riječi shvatili onako kako je ona zaista mislila.

– Mislim da Neda Ukraden nije mislila da njoj i njenim uspješnim kolegama treba pomoć, nego gomili anonimusa koji pjevaju za 20-50 eura- piše Kurir.rs. (balasevizam.novi.ba/foto:print screen balasevizam.novi.ba)

Odgovori