Uspio da je nasmije, iako su ga minuti dijelili od smrti! Ispovijest žene čiji je suprug preminuo od korone! – Balkanske Zvijezde

Uspio da je nasmije, iako su ga minuti dijelili od smrti! Ispovijest žene čiji je suprug preminuo od korone!

virus-korona-portugal-1.jpg

epa08351949 Health workers wearing protective suits prepare before entering the intensive care unit of COVID-19 patients at Santa Maria Hospital, in Lisbon, Portugal, 06 April 2020 (Issued 09 April 2020). Portugal is under state of emergency until 17 April 2020. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease. EPA-EFE/MARIO CRUZ

Nakon što se završila posjeta bolnica je pozvala Džoanu i rekli su joj da je njen muž preminuo.

Džoani Parker dali su 15 minuta da se pozdravi sa suprugom u bolnici prije nego što je preminuo od kovida-19.

Džoana nije mogla da ga zagrli, niti poljubi, zbog zabrane kontakta sa pacijentima posljednji put kad je vidjela supruga. Kako je rekla za “Metro” nisu mogli da budu bliski, ali njen muž je uspio da je nasmije, iako su ga minuti dijelili od smrti.

Suprug nakon što je primljen na intezivnu njegu rekao je porodici da će javiti ako se zdravstvena situacija promeni. S obzirom na to da stanje pogoršavalo ljekari su zamolili Džoan da ga posjeti jer mu nije ostalo još mnogo vremena, prenose Novosti.

Džoanin muž patio je od astme i dijabetesa. Zbog zdravstvenih problema pripadao je rizičnoj grupi pacijenata.

– Razbolio se 6. aprila i odmah smo zvali Hitnu jer smo znali da pripada rizičnoj grupi. Disao je normalno, tad su nam rekli da ako diše normalno da nema potrebe da ga prime, ali ako se situacija promijeni da opet zovemo – rekla je Džoan.

Ubrzo se sve promijenilo nije mogao da diše i stavljen je na respirator. Smrt gospodina Parkera jako je teško pala supruzi i kćerki koja ima 11 godina. (srpskainfo.com/foto:print screen srpskainfo.com)

Odgovori