Prvi znakovi upozorenja! Centar za kontrolu bolesti dodao je 6 novih simptoma koronavirusa! – Balkanske Zvijezde

Prvi znakovi upozorenja! Centar za kontrolu bolesti dodao je 6 novih simptoma koronavirusa!

Novi-simptomi-koronavirusa-696x435-1.jpg

Simptomi uključuju bolove u mišićima, glavobolju, grlobolju, osjećaj hladnoće, drhtavicu i gubitak mirisa/okusa.

Centar za kontrolu bolesti je na svoj popis dodao još 6 novih simptoma koronavirusa.

Ovi su simptomi dodani prijašnjim simptomima: vrućici, kašlju, kratkoći daha. Ujedno kratkoća daha sada uključuje poteškoće s disanjem.

Iako pojava navedenih simptoma ne znači da ste sigurno zaraženi, oni se koriste kao nit vodilja koja pomaže liječnicima i običnim ljudima da prepoznaju prve znakove upozorenja.

Pacijenti zaraženi koronavirusom mogu imati i razne druge probleme, ali oni nisu primjenjivi na sve oboljele. Simptomi se javljaju 2-14 dana nakon izlaganja virusu, a istraživanja pokazuju da su oboljeli najzarazniji prije nego što se pojave prvi simptomi.

U nekim slučajevima javljale su se probavne smetnje kao simptom, a djeca i mlađe osobe primijetile su plave ili ljubičaste pjege i područja na nožnim prstima i stopalima.

Često je da mnogi oboljeli uopće ne pokazuju simptome ili imaju samo lake simptome bolesti. Savjet je da odmah potražite liječničku pomoć ako osjećate neprestanu bol u prsima, probleme s disanjem, zbunjenost te ako vam lice i usne poprime plavkastu boju. (novizivot.net/Foto:print screen novizivot.net)

Odgovori