Nove zdravstvene preporuke su usvojene danas! Evo kako će se moći ući u Srbiju a da izbjegnete karantin! – Balkanske Zvijezde

Nove zdravstvene preporuke su usvojene danas! Evo kako će se moći ući u Srbiju a da izbjegnete karantin!

GRANICA-660x330-1.jpg

Ove nove zdravstvene preporuke su usvojene danas, a doktor Branimir Nestorović je za Kurir.rs te navode te je naglasio da je neophodno da svi po ulasku moraju imati potvrdu da su negativni na koronavirus.

Svi koji žele posjetiti Srbiju uz sebe će morati imati dokaz da je negativan na koronavirus, ali ne smije biti stariji od tri dana. U suprotnom, bit će naložen karantin od 14 dana.

Istaknuto je i to da će prema najavama aviosaobraćaj u Srbiji početi 18. maja, a u ovoj zemlji je prije dva dana ukinuto vanredno stanje i samim time započeto s popuštanjem restriktivnih mjera.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je ranije da će otvaranje granica biti jedna od posljednjih mjera koje će biti popuštene ili ukinute.

Još se čeka na rješenja koja će usvojiti druge zemlje za ulazak stranaca, a Grčka je najavila da će otvoriti granice za turiste od 1. jula. (njemacka-posao.com/foto:print screen njemacka-posao.com)

Odgovori