USVOJENA ODLUKA! Objasnila ko sve ne mora u karantin! – Balkanske Zvijezde

USVOJENA ODLUKA! Objasnila ko sve ne mora u karantin!

pjimage_-_2020-05-08t221047.355.jpg

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je da je danas usvojena odluka da će građanima Srbije za ulazak u zemlju biti dovoljan negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dok će u suprotnom morati u karantin na 14 dana.

Građani mogu da izađu iz Srbije, a ulazak u druge države, zavisi od same zemlje u koju idu.

Brnabić je dodala da građani mogu da izađu iz Srbije, a ulazak u druge države, zavisi od same zemlje u koju idu.

– Danas smo usvojili odluku da će našim građanima iz inostranstva, kada se vraćaju u zemlju, biti dovoljan PCR test koji pokazuje da su negativni na Kovid 19, koji su uradili u poslednja 72 sata i onda neće morati da budu u karantinu 14 dana – rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban test , ne stariji od 72 sata za ulazak, ali da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Premijerka je poručila da je za građane i dalje najvažnija lična odgovornost, jer nema više tako restriktivnih mera.

Brnabić je primetila da je danas zabeležen blagi skok zaraženih u odnosu na juče, ali je bilo i više testiranih, a procenat je oko 1,6.

– Nije to razlog za brigu, jer smo danas imali najveći pad aktivnih slučajeva. Situacija je pod kontrolom. Nismo ukidali vanredno stanje bez da smo bili potpuno sigurni da je situacija pod kontrolom, ali građani moraju da imaju svest da je ovo nova normalnost dok ne bude vakcine – rekla je Brnabić.

Dodala je i da ko god se našao na protestima SzS daju potpuno pogrešan primer građanima, navodeći da sinoć ispred Predsedništva nije bilo mnogo okupljenih sa maskama, nisu držali distancu. To su okupljanja koja nisu dozvoljena, platiće kazne, dodala je Brnabić. (srbijadanas.com/Foto:print screen srbijadanas.com)

Odgovori