Imunolog Srđa Janković iznio svoje preporuke za ovo ljeto! Evo kako glase! – Balkanske Zvijezde

Imunolog Srđa Janković iznio svoje preporuke za ovo ljeto! Evo kako glase!

5e99c42b-66a8-44fa-bd4b-47240a0a0a64-naslovna1-690x480-1.jpg

Da li ćemo ovog leta na plaži nositi maske?

Na pitanje koje svi postavljaju ovih dana, a to je kako će nam ove godine izgledati ljetovanje, stručnjaci kriznog štaba slažu se u ocjeni da je ključna jedna stvar – održavanje distance.

Dr Srđa Janković je u Jutarnjem programu TV Prva izjavio da letnje temperature neće uništiti virus, ali da će ometati njegovo širenje.

Na pitanje da li ćemo na plažama nositi masku, on kaže sledeće:

– Na plaži je razmicanje važnije od maske. Što se tiče preporuke ljekara, plaža je otvoreni prostor, ne bi trebalo doći do većeg zaražavanja, ali treba biti oprezan. Razmišljajmo o ljetnjom odmoru u Srbiji – rekao je Srđa Janković.

Podsjetimo, i dr Predrag Kon je na TV Pink govorio o tome, naglašavajući da je najvažnije održavanje distance.

– Vodena sredina odnosno bazenska voda je hlorisana i po tom pitanju bezbedna. Ali imamo distancu koju nije lako ostvariti. Trening treba da se obavlja uz distancu i manje grupe, bez kontakta što je u vaterpolu na primer teško. U junu će se pustiti sportski događaji, kako će se sve odvijati zavisi od situacije, a sportski događaji biće bez publike. Bazeni će biti pod kotrolom, nema posebne opasnosti ni za stajaće vode i mora, bar u toku juna mjeseca – rekao je dr Kon. (novi.ba/Foto:print screen novi.ba)

Odgovori