NOVE MJERE! Austrijanci postrožili kontrolu, potrebno je popuniti ovaj formular!

tunel-karavanke-660x330-1.jpg

Formular kojeg na granici morate popuniti, može se skinuti i s Interneta, te tako izbjeći dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu.

Nakon što je Hrvatska donijela odluku o ukidanju 14-dnevne samoizolacije po ulasku u zemlju, mnogi hrvatski državljani iz Njemačke su krenuli ovaj vikend prema domovini.

Među njima je i Fenixov novinar Kristijan Bodrožić. Kristijan je danas otputovao iz Karlsruhea prema Zagrebu.

Za razliku od Hrvatice iz Darmstadta Senke Stark koja je u Hrvatsku putovala u četvrtak i u Austriju ušla bez većih kontrola, Kristijan Bodrožić je u subotu morao popuniti formular kao dokaz da se neće zaustavljati na dulje vrijeme u Austriji.

– Osim imena i prezimena i osobnih podataka, u formularu je potrebno navesti koliko se planirate zadržati u Austriji. Prema novim mjerama, možeš tek natočiti gorivo i otići u toalet, za sve ostalo treba imati posebnu dozvolu – govori Kristijan.

Granična policija provjeri svakog putnika, zbog toga nastaje malo veći prometni zastoj. Formular kojeg na granici morate popuniti, može se skinuti i s Interneta, te tako izbjeći dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu.

Formular pod nazivom “Erklärung zur Ein- und Durchreise”

Na graničnom prijelazu tunel Karavanke, najprometnijem graničnom prijelazu između Austrije i Slovenije nije bilo prometnog zastoja.

– Slovenci su opušteni, nisu komplicirali, tek su pregledali osobnu baš kao i Hrvati na Bregani, graničnom prijelazu Slovenije i Hrvatske – kaže Kristijan. (fenix-magazin.de/foto:print screen fenix-magazin.de)

Odgovori

scroll to top