Stižu pare od države! Dobre vijesti za građane! – Balkanske Zvijezde

Stižu pare od države! Dobre vijesti za građane!

1_393.jpg

– Drugi minimalac privrednicima i zaposlenima biće isplaćen prve nedelje juna, a treći prve nedelje jula – saopšteno je iz ministarstva finansija.

Vlada Srbije je prvi minimalac za 1.052.000 radnika u 232.000 preduzeća isplatila 7. maja

Podseća da je Vlada Srbije prvi minimalac za 1.052.000 radnika u 232.000 preduzeća isplatila 7. maja.

– Pozivam privrednike da se zadrže u tom programu. Sledeća isplata je prve nedelje juna, i onda očekujemo još jednu isplatu prve nedelje jula. Otvorili smo ekonomiju, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća krenula su da rade, ali i pored toga, mi održavamo obećanje koje smo dali – saopšteno je iz ministarstva finansija.

Ističe da će pomoć od tri minimalne zarade dobro doći privrednicima da konsoliduju svoje poslovanje i da isplate zarade dok se, “ne zahukta” privredna aktivnost u našoj zemlji nakon virusa korona.

Ministarstvo je pozvalo i privrednike da nastave razgovore sa Fondom za razvoj i poslovnim bankama za kredite i garantnu šemu.

– Za skoro milijardu evra su mikro, mala i srednja preduzeća tražila podršku od poslovnih banaka. Država daje garanciju za te kredite, iskoristite tu priliku za obrtna sredstva i likvidnost – poručilo je ministarstvo privrednicima.

Ocenjuje da je Srbija dobro prošla kada su u pitanju posledice virusa korona na našu ekonomiju, a sada, kaže ministarstvo, preostaje da se privreda vrati na stope rasta od pre dva i tri meseca. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

Odgovori