Rezultat za 24 sata! Testiranje na lični zahtjev građana počinje danas! – Balkanske Zvijezde

Rezultat za 24 sata! Testiranje na lični zahtjev građana počinje danas!

vaks-2.jpg

Test na lični zahtev košta 6.000 dinara, uplaćuje se na jedinstveni žiro račun koji se može naći na sajtu Ministarstva zdravlja – stranici covid-19, sajtu RFZO.

Testiranje na lični zahtev građana počinje danas, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, ali i domovima zdravlja.

Procedura je takva da građani prvo uplate novac na žiro račun, a zatim testiranje, odnosno uzimanje brisa iz grla i nosa mogu obaviti u najbližem institutu, zavodu ili domu zdravlja.

Na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu navedeno je da građani termin za testiranje mogu zakazati putem mejla info@zdravlje.org.rs, sa molbom da se ostavi broj telefona kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pravo na besplatno testiranje, o trošku države, imaju svi građani sa simptome na Kovid-19, koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, ali i za pacijente koji odlaze na operacije i određene intervencije poput bronhoskopije.

Besplatno testiranje je omogućeno svim studentima ili maloletnim licima koja putuju u zemlje koje ne dozvoljavaju ulaz bez prethodno uradenog PCR testa. (srbijadanas.com/Foto:Print screen srbijadanas.com)

Odgovori