Zvanično je! Već izdata rješenja o izolaciji osoba koje su ušle u BiH!

8BBBD9E1-5BDB-4E5A-BFEF-0D7783C4294B-696x373-1.jpeg

Prvom naredbom Federalnoj upravi za inspekcijske poslove naređeno je da utvrdi proceduru stavljanja van snage rješenja federalnih sanitarnih inspektora o stavljanju pod zdravstveni nadzor i zabrani kretanja u trajanju od 14 dana za lica koja su u BiH ušla na jednom od graničnih prelaza na području Federacije BiH prije stavljanja van snage naredbi po kojima su ove mjere izrečene, navode iz FŠCZ-a.

U cilju sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom u četvrtak je održana deseta hitna vanredna elektronska sjednica Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) na kojoj su donijete dvije nove naredbe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Federalni sanitarni inspektori, do ukidanja ovih mjera, bili su obavezni da svim osobama koje ulaze u BiH izreknu rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i ograničavanje kretanja u trajanju od 14 dana.

Na jučerašnjoj devetoj vanrednoj sjednici FŠCZ je stavio van snage naredbe koje su regulisale ovu oblast, a naredbom donijetom na današnjoj sjednici Federalna uprava za inspekcijske poslove utvrdiće proceduru kako bi se stavila van snage već izdata rješenja o izolaciji za lica koja su ušla u BiH na jednom od graničnih prelaza na području FBiH.

Na današnjoj sjednici stavljena je van snage i naredba o prinudnoj izolaciji za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog perioda za koji je ta mjera određena ili produžena.

Iz FŠCZ-a su istakli da obje donijete naredbe stupaju na snagu danom donošenja. (bhdijaspora.net/Foto:print screen bhdijaspora.net)

Odgovori

scroll to top