(VIDEO) BITNA NAPOMENA! Ako vam se upali ova lampica znači da ste u velikim problemima!

758247_w-56040953_ls.jpg

No, ukoliko se žuta lampica upali, nemojte oklevati, jer svako odugovlačenje i neodlazak u servis može prouzrokovati još veću štetu.

Kad uključujete automobil, s kontaktom će se upaliti sve lampice i potom ugasiti. Proverite je li ova lampica jedna od njih. Ako nije, a upravo se spremate kupiti polovan automobil, to bi mogao biti pokazatelj da je neko manipulisao tom funkcijom ili je ugasio, što može sugerisati da se prodavac bavio nečasnim radnjama.

Šta ako vam se ova lampica upali u vožnji ili prilikom pokretanja automobila?

Ona je spojena na kontrolnu jedinicu motora i to znači da je neki od dijagnostičkih senzora detektovao neki problem. Tokom rada, sistemi motora provode testove i, ako povratne vrednosti nisu uredne, to je razlog za alarm. Probajte isključiti pa uključiti automobil, lampica će se ugasiti. No, ako ostane uključena, trebalo bi otići u servis.

Automobil

Kontrolna jedinica motora nadzire rad ključnih sistema, goriva i protoka vazduha, kao i vreme paljenja smese u cilindrima.

U servisu će se spojiti na dijagnostičku utičnicu automobila i proveriti parametre. Mogući su razni problemi, od onih beznačajnih do kvarova na senzorima, EGR ventilima, sistemima ubrizgavanja, itd.

Kad se otkloni kvar, resetovaće se i kontrolna jedinica motora kako bi se ugasila lampica. (espreso.rs/foto:print screen espreso.rs)

Odgovori

scroll to top