TUŽILA IH ZBOG PISMA! Njemačka pošta mora platiti gotovo 18.000 eura odštete jednoj ženi!

Screenshot_20200529_233553-660x330-1.jpg

(četvrtak) odlučio Viši zemaljski sud u Kölnu i time potvrdio raniju odluku Zemaljskog suda u Bonnu koji je tužiteljici iz Bavarske dodijelio odštetu.

Njemačka pošta (Deutsche Post) mora platiti gotovo 18.000 eura odštete jednoj ženi iz Bavarske koja ih je tužila jer joj pismo nisu dostavili na vrijeme.

Naime, 2017. godine, žena koja je tad bila zaposlena u jednoj bolnici, nije mogla ostvariti pravo na godišnji odmor zbog trudnoće i kasnijeg rodiljnog dopusta. Tražila je od poslodavca (bolnice) da joj novčano isplate godišnji odmor. U tu svrhu je tražila oko 20 tisuća eura.

To je morala zatražiti pismenim putem najkasnije do 30. rujna 2017. godine. U petak, 29. rujna pismo je poslala poštom i odabrala način slanja “Expresszustellung mit dem Zusatzservice Samstagszustellung” (Hitna dostava uz dodatnu subotnju uslugu). Poštarinu je platila 23,80 eura.

Međutim, pismo je na adresu poslodavca stiglo tek 4. listopada, zbog čega je poslodavac odbio ženine zahtjeve i nije platio godišnji odmor. Žena je tada tužila Deutsche Post AG.

Viši zemaljski sud se složio s tužiteljicom da Pošta nije ispunila svoj dio posla između stranaka.

Suci nisu prihvatili argument Pošte, da pismo nije dostavljeno 30. rujna jer na ” poštanskom sandučiću bolnice nije bilo odgovarajuće naljepnice”.

– Dostavljač je imao obvezu raspitati se na ulazu u bolnicu kod službe za informacije koja radi 24 sata – smatrali su suci oba suda. (Poslovnidnevnik.ba/foto:Print screen Poslovnidnevnik.ba)

Odgovori

scroll to top