Pila popularno piće! Tinejdžerka pala u komu, pet dana bila potpuno bez svesti!

bolnica.jpg

Jedna tinejdžerka iz Kine je pala u dijabetesnu komu (hipoglikemija) nakon što je svaki dan pila dve šolje čaja od bisernog mleka.

Osamnaestogodišnja devojka iz Šangaja je tokom mesec dana svakodnevno pila popularni japanski napitak, poznat pod nazivom buble tea, sve dok on nije prouzrokovao teške zdravstvene probleme.

Tinejdžerku su pronašli roditelji u nesvesnom stanju, a pokazivala je simptome hiperglikemije, stanja povezanog sa veoma visokim nivoom šećera u krvi, navodi se u izveštaju.

Pre nego što je upala u komu mlada devojka je imala mučninu, učestalo je mokrila i pokazivala znake dehidratacije, navodi se u izveštaju.

Devojka je odmah primljena u bolnicu u gradu Ruijin, kada su stručnjaci ustanovili da je nivo šećera u krvi bio otprilike 25 puta viši od normalnog, kaže se u izveštaju.

Tinejdžerka je stavljen ana respirator, a oštećenim bubrezima je bila potrebna dijaliza. Iz kome se probudila nakon pet dana, a otpuštena je 1. juna iz bolnice.

Buble tea napitak originalno dolazi sa Tajvana, a pije se i u drugim delovima sveta, poput Australije i Amerike.

Reč je o čaju od bisernog mleka ili boba koje je napunjeno tapioa biserima, koji se teško vare.

Osim toga, prosečna šolja čaja sa mehurićima sadrži 54 grama šećera, dok običan ledeni čaj u proseku sadrži oko 22 grama šećera, prema podacima Healthline-a i američkog Ministarstva poljoprivrede. (srbijadanas.com/foto:print screen srbijadanas.com)

Odgovori

scroll to top