BITNE VIJESTI! Zatvara se granica, oglasio se Čović!

5e91dc1a-a498-43bf-bd07-23b20a0a0a64-160120-dragan-covic-markica-690x480-1.jpg

Naglasio je da postoji mogućnost ponovnog zatvaranja državne granice s Hrvatskom usljed porasta broja zaraženih korona virusom.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, rekao je danas nakon sjednice Predsjedništva ove stranke da su pripreme za izbore u toku izrazivši zadovoljstvo nakon postignutih dogovora o Gradu Mostaru. Rekao je da je prijedlog HDZ-a bio ”da se gradonačelnik Mostara bira na otvorenoj listi”.

”Pripremamo se za izbore i vjerujemo da ćemo sukladno datumima koji su dati imati pripremljenu i stranku prijavljenu. Vjerujem da ćemo kroz HNS dogovoriti zajednički nastup na lokalnim izborima”, ispričao je Čović.

Dodao je da sve izmjene Izbornog zakona moraju proći kroz parlamentarnu proceduru.

”Izmjene izbornog zakona moraju proći kroz parlamentarnu proceduru, tamo je zakonodavac, vjerujem da ćemo mi na prvim sjednicama Parlamenta imati i na Zastupničkog doma i Doma naroda usvojene dopune Uzbornog zakona koje se tiču Grada Mostara. To je moje mišljenje. Uvjeren sam da ćemo imati dovoljni većinu u oba doma”, dodao je on.

”Na dobrom smo putu da se granica s Hrvatskom ponovo zatvori”, poručio je on govoreći o korona virusu uz poruku da se ”moramo uozbiljiti”.

On je potom govorio i o pobjedi Aleksandra Vučića i njegove stranke na izborima u Srbiji, detaljima dogovora za Mostar, korona virusu i ostalim aktuelnim temama. (novi.ba/Foto:print screen novi.ba)

Odgovori

scroll to top