MORAJU IMATI POTVRDU! Studenti iz Hrvatske mogu ici u BiH polagati ispite, u samoizolaciju ne moraju!

pxl-110620-29200523.jpg

Studenti ne moraju u samoizolaciju, ali potrebno je da na granici pokažu potvrdu o pisanju ispita. Uputno je da koriste isti granični prijelaz pri ulasku i izlasku iz države

Dobar dio mladih iz Dalmacije studenti su fakulteta u susjednoj Bosni i Hercegovini. Stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije upitali smo mogu li oni prelaziti granicu za potrebe pisanja ispita?

Odgovaraju kako se još uvijek primjenjuju izuzeci koji dijelu građana omogućuju neometan prelazak granice. U njih spadaju zdravstveni djelatnici, prekogranični radnici i osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga – u koje spadaju i studenti.

A ovo je procedura koje se moraju pridržavati ako žele svratiti do svojih fakulteta:

– Na gore navedene osobe ne odnose se mjere obvezne samoizolacije. Obveza studenta je da na graničnom prijelazu pokaže nadležnom policijskom službeniku dokaz o polaganju ispita. Policijski službenik će studenta upoznati s općim i posebnim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kojih se treba pridržavati prilikom prelaska granice RH. Uputno je da student prilikom ulaska i izlaske iz RH koristi isti granični prijelaz – objašnjavaju iz Stožera.

Dodaju da je procedura ista i za studente koji iz susjedne države ulaze u Hrvatsku. (24sata.hr/foto:print screen 24sata.hr)

Odgovori

scroll to top