NASTAO ŠOK! Pakao njemačke porodice u Hrvatskoj zbog korone! Evo šta se desilo!

profimedia-0004337766.jpg

Nemačka porodica koja je doputovala na hrvatsko ostrvo Cres, gde ima brodić, na produženi vikend još 12. marta, zbog korona virusa još se nije vratila u Minhen

Tročlana porodica odlučila je preko noći da iz Minhena krene prema Cresu, da bi proveli produženi vikend i pripremili brod za putovanje.

– Sve je teklo mirno, koliko je moglo biti u tom početnom haosu. Stigli smo na naš ”Merlin” oko 14 sati. Tačno, ali tačno tri sata kasnije, zove nas prijatelj. ”Gde ste”, upita. Evo nas na Cresu, odgovorismo – ispričala je Sabina Rist, poreklom Slovenka.

Potom je usledilo pitanje: “Pa je l” vi znate da su granice zatvorene?!”.

A, a onda je, kaže, nastao šok.

Porodica Rist, Sabina, njen suprug Volfgang i osmogodišnja kći Elina shvatili su – zarobljeni su.

– Dok si rek”o keks, zatvoreno je sve, a ubrzo i trajektne linije – ispričala je Sabina. opisujući kako se lepi četverodnevni izlet u Hrvatsku pretvorio praktično u boravak u kavezu.

Ipak, odlučili su da ostanu, a nakon što su organizovali Elinu školu i suprugov posao putem interneta, Sabina kaže da je u početku sve bilo super.

– Družili smo se, šetali, gledali TV, kuvali i otkrivali recepte na brodu, a dobro je što nismo morali u samoizolaciju. Ali ubrzo, znate, nije bilo baš sve lako. Mali prostor, odlazak u trgovinu pod maskama, gde su nas pratili razni pogledi jer govorimo nemački… – ispričala je Sabina.

Policija je takođe obavila razgovor sa njima, objasnili su im situaciju.

– Konačno nije za žaljenje, lepše je na moru, na Cresu, u ovoj divnoj marini, nego negde zatvoren u stanu. Šetnja i bicikli ubrzo su nam postali najbolji prijatelji, iako nas ni vreme nije baš mazilo. Ali, neka, jedno, i to veliko iskustvo više – ispričala je Sabina i dodala da je ćerka Elin na Cresu završila i treći razred minhenske osnovne škole. (srbijadanas.com/Foto:print screen srbijadanas.com)

Odgovori

scroll to top